•  
 •  
 •  

HIDROIZOLACIJE I TERMOIZOLACIJE

Hidroizolacije

Pouzdano i učinkovito

Hidroizolacije predstavljaju dugoročnu zaštitu površine od prodora padalinske vode i od prodiranja vlage u horizontalnom i vertikalnom smjeru za unutarnje i vanjske površine.

Građevonska tvrtka Tehno-Bau d.o.o., obavlja sve vrste hidroizolacijskih radova. Obuhvaća izvedbu hidroizolacije na svim objektima, ali i dijelovima objekta neovisno o namjeni. Tako npr. izvodimo hidroizolacije ravnih krovova, temeljnih ploča, podzemnih vertikalnih zidova, terasa, balkona, bazena, temelja, podruma, spremnika za vodu... Ugovorene poslove izvodimo stručno, kvalitetno i u ugovorenom roku.

Osim klasičnih, hidroizolacije izvodimo sa:

 • TPO
 • PVC
 • visokofleksibilnih polimer-bitumenskih traka poznatih svjetskih proizvođača
 • specijalizirani hidraizolacjskii sistemi renomiranih proizvođača, poput sistema Sika, Mapei i drugih

Ravni krovovi - odabir rješenja za konkretan slučaj

Prije odluke o korištenju određenog materijala u konkretni izvedbeni program, naš stručni tim pažljivo razmatra sve bitne čimbenike kao što su: tehničke karakteristike proizvoda, mogućnosti primjene, adekvatnost našim klimatskim uvjetima, iskustva drugih izvođača, stručna podrška proizvođača čiji proizvod koristimo za hidroizolaciju, te norme po kojima su ispitivanja vršena... Ovo su neizostavni koraci za svaku vrstu hidroizolacije, kao i za svaki konkretan slučaj.

Posjedujemo certifikate o uspješno završenom stručnom doškolavanju naših djelatnika za ispravnu i kvalitetnu ugradnju membrana i svih ostalih radova nužnih za kvalitetnu izvedbu hidroizolacije.

Pri sanacijama ravnih krovova robavljamo.

 • izvođenje parne brane
 • izvedbe potrebnih padova (pomoću betona u padu ili modularnim pločama od EPS-a, XPS-a ili mineralne vune u padu)
 • ugradnje dodatnih slojeva toplinske izolacije
 • izvedbe nove hidroizolacije,
 • ugradnje nadgradnih i zaštitnih slojeva na izvedenoj hidroizolaciji (balasti od šljunka, betonskih ploča ili zeleni krovovi)
 • limeni opšavi
Hidroizolacije
Hidroizolacije

Hidroizolacije balkona i terasa

Prije izvedbe završnih obloga balkona i terasa nužno je predvidjeti i kvalitetno izvesti hidroizolaciju istih. Time se sprječava eventualno procurivanje vode na nižim etažama, ali i povećana trajnost svih materijala u sklopu završne obloge, ljepila, fugirnih masa i završnih kamenih ili keramičkih obloga. U tu svrhu na postojeće estrihe u padu izvode se visokokvalitetni hidroizolacijski fleksibilni polimer-cementni premazi ili PU premazi na koje se direktno mogu ugrađivati završne obloge ljepljenjem. Ugrađeni premaz, osim potrebne hidroizolacije, sprječava infiltraciju vode u estrisima te njihovo razaranje uslijed smrzavanja, posljedičnu pojavu odvajanja pločica te pojavu iscvjetavanja soli na fugama (salitre).

Pri izvedbi posebnu pažnju obraćamo na kvalitetno rješavanje detalja poput slivnika, spojeva sa stolarijom, okapnih dijelova balkona i eventualnih prodora.

Uz izvedbu hidroizolacije novoizvedenih balkona i terasa, izvodimo i sanacije postojećih balkona i terasa:

 • potrebno uklanjanje svih postojećih slojeva
 • ugradnju svih slojeva do zahtjevanog stupnja gotovosti
 • samo hidroizolacija ili zajedno s izvedbom završne obloge karamičkim pločicama ili kamenim oblogama

Hidroizolaciju novih terasa i balkona možemo izvesti pomoću i završnih sintetičkih premaza otpornih na UV zrake i habanje.

Sprječavanje prodora vode injektiranjem

Injektiranje je univerzalna metoda ubrizgavanja pod pritiskom za ispunu konstrukcijskih pukotina, šupljina i spojeva u temeljima ili zidovima koji se nalaze u zemlji. Injektiranje se vrši na bazi strogo definiranih i propisanih metoda.

Sanaciju prodora vode kroz pukotine ili radne spojeve armirano-betonskih konstrukcija u pravilu se izvodi tlačnim injektiranjem specijalnih poliuretanskih smola.

Ovisno o namjeni injektiranja (prekid prodora vode, konstrukcijsko ljepljenje, načinu i jačini prodora vode/vlage) koriste se smole različitih karakteristika (npr. bubrenje u kontaktu s vodom). Sanacija takvih objekata može biti izuzetno skupa i zbog te činjenice, sanaciju je mogu obaviti tvrtke koje imaju iskustvo i znanje za takve specijalne zahvate.

Sanacija injektiranjem je tehnički zahtjevna i komplicirana. Zahtjeva poseban i individulan pristup zbog specifičnosti svakog pojedinog objekta. Injektira se u svrhu horizontalnog prekida kapilarnog uzdizanja vlage, injektiranja zidanih betonskih konstrukcija i betona u svrhu učvršćivanja, injektiranja u obliku zaštitne zavjese iza temeljnog zida, trajnog brtvljenja pukotina i sl. Najčešće tehnike ubrizgavanja ili injektiranja su metode pod visokim ili niskim pritiskom sa visokotlačnim ili niskotlačnim pumpama.

Ovisno o metodama sanacije, odabiru se i proizvodi kojima se brtvi. Najčešće koristimo poliuretanske, epoksidne smole i cementne suspenzije.

Hidroizolacije
Termoizolacije

Termoizolacija - zašto?

7 razloga za visokokvalitetnu izolaciju:

1. Ušteda troškova energije
Preko krova, podruma i fasada gubimo 70 % topline. Dobrom termoizolacijom iz godine u godinu možete drastično smanjiti troškove grijanja. Period amortizacije za izolacijski materijal iznosi jednu do 8 godina.

2. Ugodno stanovanje
Za ugodno stanovanje unutar vlastita četiri zida nisu presudni samo namještaj i odabir boja nego i temperatura i vlažnost zraka kao i temperature površina zidova (temperatura,zračenja).
U hladno doba godine u loše izoliranoj kući mogu nastati enormne razlike između temperature zraka (npr. 21 °C) i temperatura unutrašnjih strana vanjskih zidova. Hladnoća zrači u prostoriju i nastaje osjećaj propuha - iako su prozori zatvoreni.
Kuća s dobrom termoizolacijom ima daleko bolju i ugodniju sobnu klimu - kako zimi tako i ljeti! Dobrom izolacijom i ciljanim prozračivanjem minimizira se opasnost od nastanka buđi, štetne za zdravlje

3. Zaštita klime
Grijanje i hlađenje kuća odgovorno je za jednu trećinu svih emisija CO2 koje prouzrokuju negativne klimatske promjene. Cjelovitom izolacijom novih i starih objekata (termička sanacija) umanjujete emisije CO2. Na taj način doprinosite borbi protiv efekta staklenika - i činite pravu stvar za oporavak klime.

4. Osiguranje vrijednosti
Vlastiti dom je za većinu ljudi jedan od najvažnijih životnih ciljeva. Posjedovanje nekretnine u ekonomski nesigurnim vremenima smatra se vrijednom životnom osnovom. Termoizolacija uvećava vrijednost objekta a termička sanacija izolacijom fasade, krova i međkatnih ploča spada u najbitnije mjere očuvanja vrijednosti objekta. Energetska iskaznica za objekte je u Europskoj uniji već godinama zakonom propisana.

5. Energetska neovisnost
Kriza plina između Rusije i Ukrajine prije nekoliko godina je pokazala da se ne možemo osloniti na nesigurne izvore grijanja. Termoizolacija pruža sigurnost i umanjuje ovisnost od nesigurnih izvora energije.

6. I ljeti ugodne temperature
Stručno izvedena izolacija zadržava zimi toplinu u prostorijama. S druge strane ona ljeti sprečava ulazak prevelike količine topline kroz građevinske elemente iz vana u unutrašnjost objekta.

7. Poticaji od strane države

Termoizolacije

Naše reference

 • Hidroizolacije
 • Krovopokrivački radovi
 • Termoizolacije
 • Fasade
 • Izgradnja